Realisaties

William de Ridder

Internationaal gekende kapper William De Ridder had ons gecontacteerd om zijn tradionele halogeen verlichting te vervangen naar een ecologisch alternatief.

Wij hebben hem de 7w Osram Led parathom pro lampen voorgesteld, deze is te vergelijken met 50 w halogeen.

Voordelen van LED verlichting:

Energiezuining en dus goed voor de portemonnee:
LED verlichting werkt op een laag voltage en is daardoor bijzonder energiezuinig (doorgaans 1 tot 5 watt per led). Ze hebben een hoge lumen/watt verhouding waardoor zeer efficiënt met de energie wordt omgegaan.


In vergelijking met een gloeilamp verbruikt een ledlamp een stuk minder elektriciteit: de elektrische energie wordt immers rechtstreeks omgezet in licht, en de warmteproductie is minder. Eén jaar continue gebruik van het LED licht zou bijvoorbeeld maar 2 euro kosten; veel minder dan een gloeilamp die makkelijk 50 euro haalt. In theorie kan een LED 100% van de elektrische energie omzetten in licht; in de praktijk ligt de efficiëntie van leds ergens tussen die van gloeilampen en fluorescentielampen.

 

Duurzaam en onderhoudsvrij:
De lange levensduur biedt een heleboel voordelen voor openbare ruimtes, hotels en verlichting van hoge ruimtes zoals inkomhallen en trappenhuizen. De verlichting van bijvoorbeeld hotelkamers is goedkoper en bovendien lopen hotelgasten minder het risico dat ze geconfronteerd worden met kapotte lampen. Het vervangen van lampen in hoge ruimtes zoals trappenzalen en bioscopen is ook minder vaak nodig, zodat het laddergebruik sterk beperkt wordt.


Slagvast en schokbestendig:
De LED lampjes zijn haast onbreekbaar en schokbestendig, en zijn ook goed bestand tegen koude en trillingen. De gebruikte halfgeleider zit mooi 'verpakt' in een omhulsel van epoxyhars, dat waterbestendig is,


Koel en dus veilig:
LED verlichting geeft niet veel warmte af, waardoor het een zeer kindvriendelijke verlichting is,


Geen straling:
LED verlichting geeft geen ultraviolette of infrarode straling af. Dat maakt de lichtgevende diodes geschikt voor toepassingen in voeding of textiel, of om oude voorwerpen in musea te verlichten,


Geschikt voor sfeerverlichting en andere verlichtingseffecten:
Via de techniek van de veranderende kleuren, kan je oneindig met kleuren spelen. RGB-leds combineren immers de drie kleuren rood, groen en blauw in één behuizing waardoor de creatie van het hele kleurenspectrum mogelijk wordt. Doordat led-verlichting richtbaar en programmeerbaar is, kan de kleurintensiteit en -mengeling snel aangepast worden,


Geschikt voor monochrome toepassingen:
Leds zijn heel geschikt voor monochrome toepassingen, omdat het licht niet dient gefilterd te worden. Een gloeilamp met een lichtfilter is minder helder dan een led-lampje in de juiste kleur,


Miniatuur lichtbron:
Ze zijn bijzonder klein en compact. Ontwerpers kunnen daarom bijzonder creatieve armaturen ontwerpen.


Snelle responstijd (ideaal voor digitale sturing):
Heeft geen 'opwarmtijd' nodig zoals dat bij een spaarlamp of TL-lamp het geval is.

 

Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan om ook van deze voordelen te kunnen genieten!

E-light heeft alle ervaring en expertise in huis om u te begeleiden in de studiefase en projectuitvoering van een nieuwe verlichtingsinstallatie. Hierbij verzorgen wij het ganse traject, van voorstudie tot installatie en service na verkoop.

Samen met u als klant bepalen we onze bijdrage in dit proces. Dit kan gaan van het leveren van alle verlichting tot het volledig plaatsen en afwerken van uw project.

E-light biedt u steeds een volledige realisatie op maat, namelijk:

- verwijderen en recycleren van uw oude materialen
- het leveren van de nieuwe materialen 
  (de toestellen worden aan de klant voorgesteld en eventueel wordt er een kleine proefopstelling uitgevoerd)
- de volledige professionele uitvoering van het project
- coördinatie en opvolging van de werken, rekening houdend met de plaatselijke activiteiten 
  (bv. enkel werken uitvoeren na openingsuren)
- service na verkoop

Vraag zeker vrijblijvend een offerte aan om ook van onze diensten te kunnen genieten!

Overzicht relighting en relamping